top of page
Pregnancy

SPA OG MASSASJE FOR GRAVIDE

 

Vi får ofte spørsmål om det er trygt å gå på spa når man er gravid. Det korte svaret er ja - du kan trygt bruke boblebad, steambad og badstue når du er gravid, men vis moderasjon. Ikke bli sittende for lenge om gangen (maks ti minutter), og gå ut av badet dersom du begynner å føle deg varm og/eller dårlig. Er du varm fra før, f. eks. pga. trening, så vent litt først før du går inn i spa-avdelingen. Drikk godt med vann underveis.

 

Er du i tvil i forhold til din tilstand, anbefaler vi likevel alltid å rådføre deg med lege først. Alle opphold hos Albatross Spa er på eget ansvar. Kilde: Norsk Helseinformatikk AS.

Gravidmassasje

En gravidmassasje hos Albatross Spa er en lett og behagelig fullkroppsmassasje med fokus på typiske problemområder som rygg, nakke, legger og føtter. Kroppen støttes opp av myke puter slik at du kan slappe godt av. Generelt anbefaler vi at du venter med massasje til etter første trimester, dvs. etter de første tre månedene av svangerskapet.

 

Fordeler med massasje og graviditet

Massasje har mange positive effekter på kroppen. I tillegg til å øke blodgjennomstrømningen og redusere hevelser, kan det også senke blodtrykket og redusere stress. Massasje under svangerskapet bidrar til:

 

Økt elastisitet i muskulaturen

Økt blodsirkulasjon

Reduksjon av ødem og vann i kroppen som skaper ubehagelig trykk

Mindre sammenvoksing og arrvev i bindevevet

Lavere stressnivå og blodtrykk

Raskere transport av avfallsstoffer

bottom of page